Her er markedets mest kompakte oksygengenerator – spesialutviklet for oppdrettsnæringen

I samarbeid med Oxymat og Nessco har Vard Aqua fått utviklet den mest kompakte oksygengeneratorløsningen på markedet. Med kapasitet på 70 kg/t, installert i en 10 fots container kan løsningen plasseres permanent på flåte ute ved merden eller om bord på båt – det sparer både tid og kostnader. 

Produktansvarlig i Vard Aqua, Rune Stangvik, er svært fornøyd med å presentere den nye løsningen.

— Oksygencontaineren består av høykvalitets komponenter i alle ledd, innleder han engasjert.

Egenproduksjon er mer lønnsomt
Stangvik trekker frem at oppdrettere oppnår flere økonomiske fordeler ved å investere i en egen oksygengenerator.

— Først og fremst er det er mer lønnsomt å produsere eget oksygen on-site, da det ofte gir en lavere pris på kilo. I tillegg er det store besparelser å hente ved å kutte håndtering og transport.

Reduserer håndtering og transport
Den kompakte oksygengeneratoren har en kapasitet på 70kg i timen. Plassert på båt eller flåte reduserer løsningen både kostnader og arbeidstimer på håndteringen og transporten av flaskebatteriene.

— Oksygen brukes ved mange operasjoner på sjøen, og forsynes som regel med flaskebatteri. Det innebærer mye tid på å transportere oksygenet til og fra merdene – og det er kostbart, utdyper Stangvik.

Skreddersydd for oppdrettsnæringen
På bakgrunn av at oppdretterne har ytret behov for en kompakt løsning med høy kapasitet gikk Vard Aqua, Oxymat og Nessco sammen om å utvikle en mer effektiv oksygenløsning for sjøanlegg.

— Resultatet er markedets mest kompakte oksygengeneratorløsning, som er liten nok til å få plass på båtene og fôrflåten, sier Stangvik.

De tre samarbeidspartnere har vært nøye i utvelgelsen av komponentene til containerløsningen. Resultatet er en energieffektiv og driftssikker løsning.

— Containeren med tilhørende installasjon har en konstruksjon og overflatebehandling som tåler klimaet på sjøen, slik at den kan brukes i mange år.

Strøm på, oksygen ut
For at det skal være så enkelt som mulig for oppdrettere å ta i bruk containerløsningen har Stangvik og kollegene sørget for at systemet er Plug and Play. Oksygengeneratoren leveres ferdig og klar til bruk.

— Alt kunden trenger å gjøre er å koble til strøm på generatoren og slå den på, så er den klar til bruk. Derfra gjør den jobben sin automatisk. Når tanken i generatoren er full stopper den opp, og når trykket i tanken minker, starter den automatisk å produsere mer. Generatoren har utvendig styrepanel slik at man slipper å åpne, og sørger da for et lavt utvendig støynivå, forklarer Stangvik.

Tilbyr serviceavtale
Vard Aqua samarbeider med Nessco, som er autorisert servicepartner av Oxymat, og tilbyr service og serviceavtaler som utføres i henhold til kompressor- og oksygengeneratorspesifikasjoner.

Avslutningsvis legger Stangvik til at oksygengeneratoren også kan brukes til å produsere trykkluft til et oppstrømsystem. Kompressoren som brukes har kapasitet på nesten 9 mᴲ i minuttet.

— Vard Aqua skreddersyr systemer etter kundenes behov. I tillegg er alle våre kunder sikret service på oksygengeneratoren fra vår partner Nescco, så de slipper å tenke på vedlikehold selv, avslutter Stangvik.

 

Les mer om oksygengeneratorer fra VARD Aqua her >