VARD har inngått kontrakt på bygging av et fiskefartøy for Remøybuen AS

VARD er glad for å kunngjøre at det har inngått kontrakt på bygging av et fiskefartøy for Remøybuen AS i Norge. Kontraktsverdien er ca 60 millioner kroner.

Det nye fiskefartøyet er en kombinert linebåt og snurrevadbåt klassifisert for havfiske, med plass til et mannskap på 11 personer. Båten vil være den første med elektriske snurrevadtromler utviklet av Seaonics, som også leverer komplett vinsjpakke med to snurrevadtromler, to nettromler og ankervinsj.

Fiskefartøyet er utviklet spesielt for Remøybuen og designet av kunden i tett samarbeid med West Maritime i Fosnavåg. Det har en lengde på 28 meter og bredde på 9,5 meter.

Vard Aukra skal levere fartøyet andre kvartal 2019.

Roy Reite, Konserndirektør i VARD sier: «Det er imponerende å se Vard Aukra’s innsats i det voksende fiskeri- og havbruksmarkedet. Vi har en lang og stolt historie innen fiskeri og andre spesialfartøy, og Aukra-verftet har tatt ledelsen i utviklingen av konsernets satsing i dette spennende markedet. Vi er glad for å ha blitt valgt av Remøybuen, og det er en glede å ønske dets eiere og mannskap velkommen til VARD.»

Remøybuen AS ligger i Fosnavåg.


Fra venstre: Dag Remøy, Vegard Kvalsvik, Helge Kvalsvik, Geir Larsen
Foran: Hans Remøy, Kjell Arild Skar